De kinderen

zijn van ons

allemaal

Maak

kennis met

onze school

Veelgestelde vragen

Kan ik ook eens komen sfeer proeven?

Natuurlijk is iedereen welkom om eens te komen kijken op onze mooie school. Je mag je kind meenemen, maar ook gerust zelf eens komen. Het gemakkelijkste is dan even bellen voor een afspraak (0578-612130). De rondleiding wordt door de directeur gedaan. Op dat moment is er genoeg tijd om in gesprek te gaan met een kopje koffie of thee. Daarnaast mag je in alle klassen een kijkje nemen en kun je zien hoe een 'gewone' dag er op de Hoge Weerdschool uitziet. 

 

Wat kost het als mijn kind op de HWS zit?
We vragen van de ouders een vrijwillige ouderbijdrage. Die bijdrage is €29,-. Daarnaast moeten de schoolreisjes worden betaald en dat geldt ook voor het schoolzwemmen.

 

Wanneer mag mijn kind komen wennen?
Zes weken voor de start bij ons op school krijgen de ouders een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit gesprek staat helemaal in het teken van je kind. Wat moeten we weten van je kind om het zo goed mogelijk een fijne plek binnen onze school geven. Ook maken we afspraken over het wennen. 

 

Kunnen jullie ook kinderen hulp bieden wanneer zij leren moeilijk vinden of wanneer mijn kind hoogbegaafdheid is?

Het beste is om eerst in gesprek te gaan met ons. Vertel eens welke onderwijsbehoefte je kind heeft. Wij hebben allerlei kinderen op school, moeilijk leren, maar ook hoogbegaafd. Wij vinden namelijk dat kinderen moeten opgroeien in een afspiegeling van de maatschappij. Wij hebben kinderen van verschillende niveaus op school. Wij hebben 2 onderwijsassistenten de hele week rondlopen die de leerkrachten ondersteunen bij kinderen die wat extra's nodig hebben. Onze intern begeleider zorgt ervoor dat de kwaliteitszorg op orde is.