De kinderen

zijn van ons

allemaal

Maak

kennis met

onze school

Lezen

Leren lezen is echt heel belangrijk. Goed kunnen lezen is een goede voorspeller voor een succesvolle schoolloopbaan. Op onze school besteden we veel onderwijstijd aan lezen. In allerlei vormen wordt er geoefend; tutorlezen, duolezen, kleuterlezen, stillezen. We zijn een 'Bibliotheek op school' school. Dat betekent dat we een prachtige collectie up-to-date kinderboeken hebben.

De Bibliotheek op School!

De Bibliotheek Noord Veluwe staat samen met de Hoge Weerdschool voor het leesplezier van uw kind!

Leesplezier en mediawijsheid?

Als uw kind met plezier leest dan gaat uw kind meer lezen en pakt sneller een boek. Door het lezen van verhalen over andere culturen wordt de wereld van uw kind groter en kan hij/zij zich beter inleven in een ander. Het betekent ook dat uw kind informatieve teksten beter begrijpt en daardoor makkelijker kan leren. Met andere woorden: de taalvaardigheid van uw kind zal toenemen. Dit is o.a. een voorwaarde voor een goed gebruik van de computer. Dus is het een kleine stap voor uw kind om beter te leren omgaan met internet, sociale media en games. 

Wat doet de bibliotheek?

Mieke Messie is namens de bibliotheek leesconsulent op onze school. Zij zorgt in overleg met het schoolteam voor een ruime en gevarieerde collectie boeken op school. Zij verzorgt activiteiten in de groepen om het lezen te stimuleren en heeft aandacht voor mediawijsheid. Alle leerlingen kunnen gratis lid worden lid van de bibliotheek, zodat u samen met uw kind naar de bibliotheek kunt gaan.

Wilt u meer weten over thuis (voor)lezen? Bekijk dan de folder Plezier in Lezen!